De zwemmende varkens van de Bahama's zijn een geliefde attactie in de Bahama's en dat is geen wonder, want je zult nergens anders in de wereld zwemmende varkens in zee tegenkomen. Wij hadden er ooit van gehoord, maar er eigenlijk niet veel aandacht aan geschonken, want wat hadden zwemmende varkens nu met een haaien website te maken? Nou ja, weinig eigenlijk, maar soms moet je jezelf ook kunnen kietelen, zelfs al ben je een haaien website en zeg nu eerlijk, dit is toch gewoon leuk?

 

Zwemmende varkens Pig Island

 

​Wanneer je deze varkens door het zoute kristalheldere water van de Bahama's ziet zwemmen wordt je overvallen door een mengeling van emoties. Je kunt het je niet voorstellen dat er varkens in de zee zwemmen, maar als je het ziet heeft het eigenlijk wel wat. Feit is dat er een grote verzameling varkens een leven hebben opgebouwd op een exotische eiland in één van de meest magische gebieden ter wereld en ze hebben het daar prima naar hun zin. 

Zwemmende speklapjes op een tropisch eiland

​Hoe komen de varkens op het eiland? Dat is een goede vraag, letterlijke, want niemand weet hoe ze daar terecht zijn gekomen. Er gaan diverse verhalen rond, maar het echt weten doet niemand. Het meest plausibel is misschien wel dat er een groep zeelui waren die de varkens op het eiland achterlieten met de intentie om op een later tijdstip terug te keren en ze te slachten. Andere redenen die geopperd zijn is dat ze op een schip zaten dat voor de kust zonk; dat ze daar door een ernaast gelegen eiland naar toe zijn gebracht om te fokken; dat ze ontsnapt zijn van een andere buureiland en overgezwommen zijn en tot slot het meest recente verhaal dat ons is voorgeschoteld door de TODAY show: twee mannen; Wayde Nixon en Don Rolle, zakenpartners van elkaar, brachten de varkens naar het eiland in de jaren '90 omdat ze voorbereid wilden zijn op het millenniumbug. 

Milleniumbug

​Wat is een millenniumbug? Veel computer experts maakten zich ernstig zorgen over de overgang van 1999 - 2000. De reden hiervoor is dat de meeste computerprogramma's de laatste twee digits van een jaar gebruikten: dus in plaats van 11-11-1965 kreeg je 11-11- 65. Dit werd natuurlijk een beetje problematisch met 1-1-2000, want 00 bestaat natuurlijk wel, maar in de wereld van de computers kon het voor ernstige problemen zorgen. Veel bedrijven zagen de bui al hangen. Zo ook Wayde en Don. Zij verwachtten namelijk ook een enorm technische drama en besloten daarom een varkensboerderij te beginnen op een van Exuma’s 365 key's en eilanden. Wellicht dat zij ook nooit meer terug zijn gekomen omdat het achteraf allemaal wel meeviel? Wie zal het zeggen?

 

Zwemmende varkens Pig Island

 

In de eerste instantie waren de varkens geen opvallend succes. Dat kon ook niet, want er bestond toen nog geen mogelijkheid om hun huppelende speklapjes op de gevoelige plaat vast te leggen en het direct te delen op Social Media. Dat veranderende natuurlijk meteen toen de eerste smartphones op het toneel verschenen. De varkens waren een 'instant success'. Grote namen binnen de showbiz gingen zelf op inspectie naar het eiland toe en legden de moppige eilandbewoners ook uiteraard op de gevoelige plaat vast. Kirrend, lachend en met een big smile werden wederom foto's van de big spenders gemaakt en ditmaal via hun eigen social media accounts gedeeld. Een betere marketing campagne kon je je haast niet voorstellen. De varkens kregen meteen een celebrity status. Meer mensen wilden de varkens zien. Van het een kwam het ander en inmiddels worden er nu excursies naar het eiland georganiseerd. Zwemmen met varkens is een nieuwe vorm van vermaakt geworden, uiteraard naast het zwemmen met haaien, het is tenslotte een tropische omgeving met tropisch haaiensoorten. You name it, alles kan, als je maar met genoeg bankbiljetten strooit. 

De varkens leefden in de eerste instantie trouwens niet op het strand, maar midden op het eiland in het bos en dat is logisch, want er was niets te eten voor ze op het strand. Dat werd anders toen de toeristen begonnen te verschijnen. Zij brachten uiteraard eten met zich mee en begonnen de varkens te verwennen met kleine traktaties en een varken zegt natuurlijk nooit nee tegen een traktatie. Tegenwoordig mag je ze niet meer op het strand voeren om te voorkomen dat er zand in hun maag komt. Voeren mag voortaan alleen nog maar in het water en bij voorkeur moet het fruit en groente zijn zoals appels, sla en wortels. Je mag ze echter wel lekker vers water geven op het strand, want daar hebben ze op het eiland een gebrek aan. 

 

Zwemmende varkens Pig Island

 

​De varkens zijn gek op toeristen. Zo wild als ze zijn, zo vriendelijk zijn ze ook, maar dat komt omdat ze terecht de toeristen zien als een soort  reizende supermarkt. Zodra ze je dus zien aankomen, zwemmen of lopen ze direct op je af. Ze zijn echt gek op toeristen. Zelfs zó gek op ze dat de varkens hen achterna rennen totdat de toerist ze iets te eten geeft. Dit is uiteraard goed voor de lijn, maar daarvoor ga je natuurlijk niet op vakantie. Ook daar hebben ze een oplossing voor bedacht; laat de varkens meteen zien dat je lege handen hebt en ze verliezen gelijk al hun belangstelling voor je. Ze gaan dan gewoon vrolijk op zoek naar iemand anders die wél een lekker hapje heeft.  

​De varkens zijn natuurlijk maar een onderdeel van wat je kunt doen op het eiland. Je kunt er bijvoorbeeld ook kennis maken met schildpadden, roggen, groene leguanen en haaien en je kunt er geweldig snorkelen in de James Bond Thunderball Grotto, een ervaring die je natuurlijk voor geen goud wilt missen. De grot werd ooit gebruikt voor een opname van de James Bond film Thunderball. 

​Besluit je om zelf eens kennis te maken met de varkens van Pig Island, dan kun je het beste vanaf november tot halverwege december gaan, want dan is het redelijk rustig. Vanaf december tot en met april schijnt het zeer druk te zijn en lopen er andere soorten bruin gebraden speklapjes rond, (voor de duidelijkheid, we bedoelen hier mensen mee), en dan is de kans groot dat je maar heel kort of zelfs helemaal niet van de varkens kunt genieten en dat zou toch zonde zijn?  

 

Leuke reis boeken naar het zonnige zuiden?

 

 

Steun SOS Dolfijn en doneer vandaag nog!

Welkom bij Wereld van de Haai

Je hebt ons gevonden! Top! Mogelijk ben je op zoek naar informatie over een specifieke haai. Mooi, want dan zit je hier wat dat betreft altijd goed. ​

​Wereld van de Haai groeit en dat komt omdat wij niet uitgepraat raken over haaien. Het aanbod op onze website is echter ruim en je kunt gelukkig nog veel meer onderwerpen op de website vinden. Het stopt bij ons namelijk niet bij haaien, je kunt hier ook over andere soorten zeedieren lezen. Een haai leeft nu eenmaal niet in zijn eentje in zee en dat is maar goed ook, want waar moet hij anders van leven?  Zeehonden, pinguïns, walvissen, octopussen, je vindt ze allemaal bij ons op de website. Er gaat een ‘oceaan’ voor je open. ​

​We hebben trouwens nog meer te bieden, want naast haaien en zeedieren vind je hier ook artikelen over boeiende en interessante onderwerpen. Wat denk je van scheepsrampen en haaien ten tijde van WW2? Weet je bijvoorbeeld wat een haaienfluisteraar is? Wil je weten welke haaien een gevaar voor ons kunnen vormen? Ben je benieuwd of er witte haaien voorkomen in de Noord Zee? Wij zochten naar antwoorden voor jullie.

​​We houden je nu niet langer op. Veel plezier op onze website!

IS DE WITTE HAAI IN DE NOORDZEE?

Met het veranderende klimaat verandert ook de temperatuur van het zeewater. Nogal wiedes dus dat het leefgebied van haaien ook een verandering ondergaat. De witte haai leeft voornamelijk in gebieden met een gematigde watertemperatuur. De haai komt ook in de Middellandse Zee voor en is zelfs gespot langs de westkust van Frankrijk. Witte haaien kunnen tevens duizenden kilometers afleggen, voor deze haaiensoort is het dus 'peanuts' om de afstand vanaf de kust van Frankrijk naar bijvoorbeeld de Noordzee te overbruggen. In de Noordzee leven er tevens grote koloniën lekker malse zeehondjes, bij uitstek het lievelingsmaal van de witte haai. Wat let de witte haai nog om nog verder op te trekken naar het noorden?

Lees meer