1916 NEW JERSEY ZOMER VAN DE HAAI

 

Tussen 1 en 12 juli 1916 werd New Jersey opgeschrikt door maar liefst 5 bloedige haaienaanvallen waarvan er 4 het leven van het slachtoffer zou kosten. In die tijd begon een zwemvakantie aan zee net populair te worden. De hittegolf van het jaar 1916 en een uitbraak van de ziekte polio dreef mensen naar de kust. Veel mensen wisten niet wat een haai was, laat staan hoe een haai eruit zag of zelfs dat een haai in staat was om een mens te doden. De kennis die men vroeger had van de haai was niet om over naar huis te schrijven en juist het gebrek eraan zou vreselijke gevolgen hebben.

Lees meer...

BETHANY HAMILTON

 

Iedereen is diep in zijn hart bang om tijdens het zwemmen in zee een haai tegen te komen. Maar wat als je van beroep een professionele surfer bent? Erger nog, wat als je al een haaienaanval hebt overleefd? Waar kies je dan voor?

 

Lees meer...

ANATOMIE VAN DE HAAI

 

Er zijn vandaag de dag 'gelukkig' nog steeds meer dan 450 haaiensoorten in de wereld te vinden. Als je de tijd neemt om je te verdiepen in dit bijzondere schepsel, dan zul je zien hoe bijzonder ze eigenlijk zijn.

 

 

Lees meer...

TOP 10 GEVAARLIJKSTE HAAIEN

Een requiemhaai behoort tot de familie van de grondhaai, bij de meeste mensen beter bekend onder de naam 'mensenhaai'. Dit zijn roofdieren met specifieke kenmerken.

 

 

 

Lees meer...

 IS DE WITTE HAAI AL IN EUROPA?

Veel mensen willen maar wat graag weten of de witte haai bij ons in de buurt zwemt. We weten al dat je ze kunt vinden aan de Noord en Zuid Amerikaanse Kust en ook aan de Australische- en Afrikaans kust.

 

 

Lees meer...

ADOPTEER EEN HAAI

 

Maak je je ook zoveel zorgen om de toekomst van de haai en wil je iets doen, maar je weet niet hoe of wat?

We kunnen feitelijk allemaal iets doen om de natuur te beschermen, maar we hebben niet allemaal de mogelijkheden.

 

 

Lees meer...

 MAKREELHAAI VANGEN EEN TOPSPORT

 

Wie Wereld van de Haai kent weet dat we iets hebben met haaien, vandaar ook de naam van de website, dat spreekt voor zich. Als je de tijd hebt genomen om de website goed te bekijken, zul je ook weten dat we uitvoerig aandacht aan de makreelhaai hebben besteedt.

 

 

 

Lees meer...

HET VERHAAL VAN DE USS INDIANAPOLIS

 

Voor veel mensen is de ramp met de Titanic een van de grootste scheepsrampen uit de maritieme geschiedenis. Wie echter de ramp met de USS Indianapolis kent die plaatsvond aan het einde van de tweede wereldoorlog zal dit waarschijnlijke met gemengde gevoelens aanhoren.

Lees meer...

DE RAMP MET DE RMS NOVA SCOTIA - 1942

 

Op zaterdag 28 november 1942 om 09.00 uur werd een 6,760 ton stoomschip dat onderweg was van Massawa, Eritrea naar Durban, Zuid-Afrika, met 134 Britse en Zuid-Afrikaanse troepen, een aantal Britse vrouwen, een kind en 765 Italiaanse krijgsgevangenen aan boord

Lees meer...

RODNEY FOX

 

 

De kans is groot dat je nog nooit hebt gehoord van Rodney Fox. Wie een fervent kijker is Discovery Channel en Shark Week zal hem vermoedelijk wel hebben gezien of minstens zijn naam langs hebben zien komen. Rodney Fox overleefde namelijk een van de ergste haaienaanvallen ooit.

 

Lees meer...

 DE TOP 5 MEEST INDRUKWEKKENDE HAAIENAANVALLEN OOIT

 

Er zijn door de eeuwen heen honderden mensen gegrepen door een haai, je kunt lezen welke soorten haaien dat zijn in ons artikel Top 10 meest gevaarlijke haaiensoorten. Hier kun je in het kort de verhalen lezen van de top 5 meest spraakmakende haaienaanvallen uit de geschiedenis.

 

Lees meer...

RON & VALERIE TAYLOR

 

De Australische Valerie Taylor Heighes (geboren 9 november 1935) begon al op vrij jonge leeftijd met duiken toen ze, samen met haar broer, regelmatig ging speervissen in zee. Ze woonde nog thuis bij haar ouders in een huis dat pal aan het strand lag in Sydney.

 

Lees meer...

MADE WITH 2017 COPYRIGHT WERELD VAN DE HAAI

Privacy Policy          Copyright          Disclaimer          Flickr Licentie          IUCN