HELP MEE - ADOPTEER EEN HAAI

 

 

Maak je je ook zoveel zorgen om de toekomst van de haai en wil je iets doen, maar je weet niet hoe of wat?

We kunnen feitelijk allemaal iets doen om de natuur te beschermen, maar we hebben niet allemaal de mogelijkheid om in een vliegtuig te stappen en daar overal ter wereld voor in actie te komen. Gelukkig zijn er wel mensen die dat kunnen en die dat dan ook doen, ieder weliswaar op zijn eigen manier.

 

 

  • David Attenborough doet dit middels prachtige documentaires.
  • Rodney Fox, ooit zelf het slachtoffer van een haaienaanval, organiseert informatieve haaienexcursies om zodoende mensen te laten zien dat de mythes rondom de witte haai pure onzin zijn.
  • Rob Sterwart gebruikte zijn eigen gemaakte beeldmateriaal om wereldleiders aan het denken te zetten
  • Michael Rutzen uit Zuid-Afrika zet zich in om kennis rondom de haai te vergroten en duikt regelmatig zonder kooi met de witte haai
  • Ron en Valerie Taylor. We willen hen toch graag onder jullie aandacht brengen. Ron overleed in 2012 aan kanker. Deze 2 fantastische mensen uit Australië hebben enorm veel gedaan voor de witte haai. Ook maakten zij de iconische onderwateropnames voor de eerste film Jaws. Je kunt meer over hen lezen hier.

 

 

Gelukkig zijn er organisaties die jou als bezorgde wereldburger de mogelijkheid graag bieden om je eigen steentje bij te dragen aan het behoud van de natuur. Wereld van de Haai begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om de haai een hart onder de riem te steken. Maar liefst 90% van de haaien populatie is verdwenen dankzij de mens. Hoog tijd dus om wat terug te doen.

 

Het Wereld Natuur Fonds heeft een paar mooie initiatieven in het leven geroepen, allen gericht op het adopteren van een dier. Echter, via de Nederlandse website kun je helaas geen haai adopteren. Dat kan gelukkig wel via de Amerikaanse website.

 

Hieronder vind je een aantal organisaties die je de mogelijkheid bieden om een haai te adopteren.

 

WNF VERENIGDE STATEN

DEFENDERS OF WILDLIFE

SHARK STEWARDS

GALAPAGOS CONSERVATION TRUST

INDIEGOGO

THE SHARK TRUST

SHARK ANGELS

SHARKLAB MALTA

RODNEY FOX SHARK EXPEDITONS